En shoppaholics bekännelse

Allt inom shopping

Kognitiv dissonans och en ny väska

chanel
Igår köpte jag en alldels för dyr väska. Den är så himla snygg och det är Chanels klassiska. Jag har drömt om den länge men inte haft råd. Nu var den nedsatt men ändå för dyr. Jag snodde pengar från mamma för att ha råd. Nu kan jag inte sova. Jag mår uruselt faktiskt. Jag borde såklart inte köpt den, eller tagit ett sms-lån eller något bara inte blivit en tjuv. Jag ska betala tillbaka pengarna bara min lön kommer. Jag hoppas att hon inte märker det och kollar hennes sparpengar. Jag kommer aldrig att göra om detta för usch vad jag mår dåligt. Jag har suttit uppe och surfat hela natten för jag har sådan ångest att jag inte kommer till ro. Eller kognitiv dissonans som jag hittade att det heter. Vet ni vad kognitiv dissonans är? Det är när man handlar tvärt emot sina värderingar. Stöld är såklart ett brott och kleptomani är också en diagnos. Fast jag är inte en kleptoman för jag har aldrig stulit något innan. Eller jo en chokladkaka på Pressbyrån när jag var tonåring. Men jag tror ni förstår vad jag menar. Hoppas bara att väskan är värd det. Utseendemässigt kommer den att vara det, men jag tänkte att jag kan använda den utan att drabbas av kognitiv dissonans eller ångest.

« Previous post
Next post »

Leave a Reply